UA-60062975-3
også i år hadde klubben ansvar for TV aksjonen på Søråshøgda skole.

Nesten hele klubben stilte, mange med kaker, lefser, vafler mm. Det var god stemning med mange blide bøssebærere. Alle bøssebærerne kom inn til avtalt tid, bortsett fra én som hadde fått en rode som viste seg være alt for stor til en person.


                  

                    klubben solgte T-skjorter til inntekt for Ukraina.

Da har vi solgt T-skjorter med en samlet fortjeneste rundt kr 28 000. (Muligens mer, da flere lot være å ta imot skjorten, andre betalte mer enn kr 200).
Stor takk til TRF-komiteen og alle som har deltatt.
Til de av medlemmene som ikke har hatt anledning til å kjøpe, dere kan vipse kr 200 til 518060, og gi Klaus et ord, så holder han av en av gjenværende T-skjortene.
Her er presidenten, Hans Christian Smith Sivertsen og innkommende president Eli Mohn


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


februar 2020

Rotary ETABLERER FREDSsENTER I  SAMARBEID MED UNIVERSITETET I MAKERE  I UGANDA 

          

Etter brudd på menneskerettighetene og virkningene av klimaendringer, vil Rotary og Makerere University tilby   et doktorgradsprogram for freds- og utviklingsledere som er fra eller har jobbet i Afrika for å møte de underliggende utfordringene for  fred i regionen.

Det årelange programmet i Peacebuilding, Conflict Transformation and Development vil vektlegge spørsmål og løsninger som er av særlig relevans over hele det afrikanske kontinentet. og  vil fokusere på  kurs som tar for seg temaer inkludert menneskerettigheter, styring og medienes rolle i konfliker. Andre studier vil fokusere på flyktninger og migrasjon, samt ressurs- og identitetsbaserte konflikter.

Mer Info her
internasjonale sommerleirer for ungdom 2020

Ungdommer  i alderen 15 til 24 år får en unik mulighet til å treffe andre ungdommer fra mange land, lære om ulike tema og ulike kulturer . For mer informasjon   se:  her        

VERDENS POLIODAG ER 24. OKTOBER   

BLI MED PÅ EN AV DE VIKTIGSTE DAGER I ROTARY-ÅRETAldri har vi vært nærmere å lykkes. Pr. 22. august 2019 var det registrert 66 wild polio virus (WPV) tilfeller fordelt på 13 i Afghanistan og 53 i Pakistan. I august er det mer enn tre år siden det sist var registrert WPV i Nigeria. Myndighetene og GPEI (Global Polio Eradication Initiative) gjør nå en storoffensiv for å vaksinere og revaksinere barn og ungdom. Vi håper og tror at Nigeria vil bli erklært poliofritt i løpet av 2020. Det er fantastisk. Da er 5 av 6 verdensregioner poliofri. Samtidig vil det i år fremover måtte skje en stor innsats med kontroller, vaksinasjon av nye barn og revaksinering av barn/ungdom/voksne for å holde viruset borte. WHO har erklært at ca. i 50 land lever mennesker innen risikosoner for nye utbrudd. Mer enn 400 millioner barn må vaksineres ellers så vil vi i løpet av de neste årene ha 200.000 nye utbrudd årlig.Rotarys frivillige innsats er viktig for å nå målene. Kostnadene blir nærmere 4 mrd. dollar. Dette krever et siste krafttak fra GPEI, verdens største privat/offentlig samarbeide. Rotary Internasjonal er en viktig aktør sammen med B&M Gates Foundation. Du husker vel avtalen PRIP Ian Risley og Bill Gates inngikk i juni 2017: Rotary forplikter seg til å skaffe 50 millioner dollar årlig, Bill Gates vil da doble med 100 millioner dollar. I alt 150 millioner dollar årlig til arbeidet. Rotary har klart dette målet i 2 år, og det er veldig viktig at alle distrikter, klubber og medlemmer nå er med og bidrar. Rotary International president Mark Daniel Maloney ber alle Rotary-klubber å bidra

__________________________________________________________________________


bergen sydvesten rotary klubb gjør en stor innsats i tv aksjonen
TV AKSJONEN NÆRMER SEG. bergen sydvesten Rotaryklubb er aktiv  med i innsamlingsaksjonen.

CARE Norge er en hjelpeorganisasjon som kjemper for fattige kvinners rettigheter. Det er en selvstendig, frivillig stiftelse som driver lang­siktig utviklings- og nødhjelpsarbeid i blant annet AfghanistanMyanmarBurundiDen demokratiske republikken KongoMaliNigerRwandaSri LankaTanzania og Uganda. Arbeidet finansieres av private givere i Norge, i tillegg til Norad og Uten­riksdepartementet. CARE samarbeider også med flere store næringslivsaktører.


En vellykket og flott dag på Sletten Senter med Rotary og motto vårt - gleden å gagne andre og hverandre !

Klubben hadde en stand på Sletten Shoppingcenter for selge sydvester til inntekt til prosjektet vårt i Uganda. Sigrunn organiserte det sammen med Tove, Christian,  Johan og Jocelyn. Mange flotte nye farger på sydvestene. Takket være en iherdig innsats ble Der solgt for kr. 7.200,-  

 
Fra TV-aksjonen 2018

 .   . 

  

Også i år hadde klubben ansvar for TV-aksjonen på Søråshøgda skole. Det ble en våt fornøyelse for bøssebærerne, men alle var i godt humør, ingen sure miner.


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Håvardstun
Adresse: Ytrebygdsveien 237
Postnummer: 5258
Sted: Blomsterdalen
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Detaljert program finner du på vår hjemmeside, avvik i møtetid hender ved bedriftsbesøk eller sosiale arrangement. Vel møtt ! http:/bergensydvesten.rotary.no


Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...